Bouwpakketten / DIY

Wat ontvang ik precies als ik een bouwpakket bestel?

Onze bouwpakketten bevatten alle buiskoppelingen én op maat gezaagde buizen welke nodig zijn om de getoonde constructie te kunnen maken. We leveren standaard een passende inbussleutel mee, meer heb je niet nodig!

Zaken als hout, schroeven of inbus afdekdopjes zijn geen standaard onderdelen van de pakketten.  

Worden de schroeven/pluggen meegeleverd?

Standaard bevatten de bouwpakketten geen schroeven en of pluggen voor bevestiging aan muur, plafond of vloer.

Deze kun je los bijbestellen via de webshop. De bijpassende materialen worden doorgaans weergegeven onderaan de betreffende productpagina. 

Welke schroeven kan ik het beste gebruiken?

Welke schroef het beste past hangt af van de toepassing. Sowieso tref je de best passende schroeven onderaan de productpagina. Hieronder kort de eigenschappen per type schroef:

ZWARTE SCHROEF 4.5X30 MET RING
Deze kleinere schroeven worden doorgaans gebruikt om houten planken of tafelbladen te bevestigen aan de constructie. Vaak via de bevestigingsringen.

ZWARTE SCHROEF 5X50 - (8 ST.)
Gebruikt om voetplaten te bevestigen in vloer, muur of plafond. In geval van een stenen muur maak je gebruik van de Fischer DuoPower pluggen.

ZWARTE SCHROEF 6X50 - (8 ST.)
Gebruikt om voetplaten te bevestigen in vloer, muur of plafond. In geval van een stenen muur maak je gebruik van de Fischer DuoPower pluggen.

FISCHER PLUG 8 X 40
Fischer DUOPOWER pluggen zijn de allernieuwste pluggen van Fischer. Deze pluggen zijn te gebruiken voor iedere bevestiging, ook voor in een holle wand (gipsplaten). Deze pluggen hebben een diameter van 8 mm. In deze verpakking zitten 8 stuks. Diameter schroef 4,5 - 6,0 mm

Ontvang ik ook een bouwtekening?

Onze bouwpakketten komen in principe zonder werktekening. Waarom dat is? Omdat wij weten dat onze klanten toppers zijn op het gebied van klussen!

Maar ook omdat de constructies doorgaans logisch in elkaar steken én omdat je altijd nog het 3D model op de website kunt raadplegen. Je kunt deze draaien en inzoomen voor een perfect beeld van de constructie.

Kom je er toch niet uit? Geen probleem, onze specialisten zitten voor je klaar om je op weg te helpen.

Waarom zijn de zwarte roedes / leuningen maximaal 3 meter?

Onze zwarte buizen zijn maximaal 3 meter. Onze standaard bouwpakketten zijn hierdoor vaak niet langer/breder te bestellen.

Er zijn echter wel mogelijkheden om de roedes e.d. te verlengen middels bijvoorbeeld een Lang T-stuk.