noscript

Steigerbuis gebruikt in Eigen Huis en Tuin

In de afleveringen 17 en 18 werden de steigerbuizen en koppelingen van SteigerbuisOnline.nl gebruikt om een speciale scheidingswand te maken. Hier gebruikt hij houten planken met gaten voor. Deze verbindt hij met steigerpijpen. De planken rusten op borgringen. De wand zorgt voor intimiteit, terwijl hij toch een openheid uitstraalt. Tegen deze wand maakt Lodewijk ook een border, aangezien Camilla gek is op beplanting. Hier plant hij onder andere een skimmia en leliegras.

 

De Warme Wintertuin

De stadstuin van Camilla en Melvin is weinig gezellig. Door het overwoekerende groen zijn het stel en hun kinderen nauwelijks in de tuin te vinden. Maar ook hier kan Lodewijk een helpende hand bieden. Hij maakt van deze jungle een warme wintertuin!

 

Lodewijk wil het ontwerp aan laten sluiten bij het interieur van het huis van het gezin. Het wordt dus een strakke en moderne tuin. De gezelligheid van binnen sluit aan bij de zitkuil die Lodewijk voor het stel gaat maken. Hier komt een openhaard en een hele speciale achterwand. Aan de linkerkant komt een brede border met mooie flinke blokbeuken. Alles wordt bestraat met een mooie natuurlijke tegel. In het midden komt een lekkere, besloten zitplek voor de familie.

    

 

Eigen haard is goud waard

Nadat de tuin leeg is gehaald, plaatst Lodewijk (met heel wat hulp) eerst de schutting van cortenstaal. Uit deze wand is speciaal voor Lodewijk een grillige boom gesneden. De zeven blokbeuken haalt Lodewijk rechtstreeks bij de kwekerij, waar voldoende te kiezen valt. De bomen zorgen voor privacy en beschutting, en geven die warme, winterse kleur aan de tuin. Tegen de wand komt een betonnen haard die Lodewijk zelf maakt! Hier heeft hij een speciale bekisting voor gemaakt waar hij het nog vloeibare beton ingiet. In de wand verzinkt Lodewijk een vuurschaal. Om de haard wat speelsheid te geven, maakt hij een aantal gaten van verschillende maten in het beton. Dit doet hij met behulp van een aantal pvc ringen.

  

 

Houtopslag

De achterwand wordt eigenlijk een hele grote houtopslag. Deze maakt hij met behulp van geplatoniseerd houten zuilen. Hier plaatst hij dan weer de blokken hout in die goed van pas zullen komen in voor de haard. In de border komen onder andere buxussen in verschillende maten, winterbessen en de anemoon. Lodewijk maakt tevens een stapelwand. Hier gebruikt hij houten planken met gaten voor. Deze verbindt hij met steigerpijpen. De wand zorgt voor intimiteit, terwijl hij toch een openheid uitstraalt. Tegen deze wand maakt Lodewijk ook een border, aangezien Camilla gek is op beplanting. Hier plant hij onder andere een skimmia en leliegras.

  

 

Een kleine bamboehaag!

Dan volgt de bestrating. Op het zandbed komt drainagemortel. Hier plaatst Lodewijk de geïmpregneerde keramische tegels op. Ook zorgt hij voor de perfecte verlichting voor deze tuin. Vervolgens wordt de haard richting zijn definitieve plek getakeld! In de zitkuil komt olievijn en om de plek wat extra intimiteit te geven, plant Lodewijk rondom de kuil een klein bamboehaagje! Als laatste komt dan de styling de tuin binnen! Of dit een warme wintertuin is geworden? Nou en of

 

Meer fragmenten uit Eigen Huis & Tuin

Bekijk hier nog meer fragmenten waarin wordt gewerkt met Steigerbuizen en Buiskoppelingen:

Aan de slag met steigerbuis

Steigerbuizen Hoogslaper