Alles wat u moet weten over Steigerbuizen!

Het systeem

Het systeem van stalen steigerbuizen en buiskoppelingen stamt al uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Voornamelijk toegepast in de landbouw en industrie, werd het snel populair door de lagere (arbeids)kosten ten opzichte van het lassen van stalen constructies. Deze kostenbesparing in combinatie met de veelzijdigheid zorgde voor decennia van gestage groei in Amerika, Canada en Europa.

Naast deze industriële toepassingen werden de buizen en koppelingen steeds vaker gebruikt in andere zakelijke toepassingen zoals stellingen, hekwerken en trappen.

Tegenwoordig zien we de steigerbuizen en koppelingen terug in het interieur van woonhuizen, hotels en winkels. Tevens zijn er vele toepassingen voor de buitenruimte zoals pergola's, veranda's en overkappingen. De toepassingen zijn eindeloos!

 

 

Staal (gegalvaniseerd)

De dikwandige stalen steigerbuizen zijn tevens gegalvaniseerd. Hierdoor zijn de buizen bestand tegen alle weersinvloeden en kunnen ze dus binnen en buiten gebruikt worden. De stalen buizen kunnen grote krachten en hoge gewichten aan!

Vaak gebruikt voor:

Aluminium Steigerbuis

De dikwandige aluminium buizen zijn sterk, maar toch licht van gewicht. Aluminium is bestand tegen alle weersinvloeden en kan binnen en buiten gebruikt worden. In vergelijking met de stalen buis is de aluminium buis minder sterk en minder stijf.

Vaak gebruikt voor:

Zwarte Steigerbuis (staal)

De zwarte stalen steigerbuizen geven uw interieur een stoere maar chique uitstraling. Gebruik het voor tafels, kasten of verlichting en geef uw interieur een boost! Exclusief assortiment voor Nederland en België! Duurzame en krasvaste coating.

Vaak gebruikt voor:

Hulp & Inspiratie

Wil je inspiratie opdoen voor het gebruik van steigerpijp in jouw woonkamer, slaapkamer, opbergruimte, tuin of kantoor?

Op onze inspiratie pagina's vind je vele foto’s van steigerpijp projecten en toepassingen. Bij elke foto tonen we welke steigerpijpen zijn gebruikt, super handig toch! Genoeg inspiratie om direct mee aan de slag te gaan.

Zie je iets moois maar weet je niet helemaal waar je moet beginnen? Geen probleem, onze steigerpijp specialisten zitten voor je klaar. Je kunt je vraag stellen per chat, mail of telefoon. Of kom langs in onze showroom voor persoonlijk advies. Succes met je project.


  Ga direct naar de inspiratie pagina