noscript

Alles wat u moet weten over Steigerbuizen!

Het systeem

Het systeem van stalen steigerbuizen en buiskoppelingen stamt al uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Voornamelijk toegepast in de landbouw en industrie, werd het snel populair door de lagere (arbeids)kosten ten opzichte van het lassen van stalen constructies. Deze kostenbesparing in combinatie met de veelzijdigheid zorgde voor decennia van gestage groei in Amerika, Canada en Europa.

Naast deze industriële toepassingen werden de buizen en koppelingen steeds vaker gebruikt in andere zakelijke toepassingen zoals stellingen, hekwerken en trappen.

Tegenwoordig zien we de steigerbuizen en koppelingen terug in het interieur van woonhuizen, hotels en winkels. Tevens zijn er vele toepassingen voor de buitenruimte zoals pergola's, veranda's en overkappingen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Staal (gegalvaniseerd)

De dikwandige stalen steigerbuizen zijn tevens gegalvaniseerd. Hierdoor zijn de buizen bestand tegen alle weersinvloeden en kunnen ze dus binnen en buiten gebruikt worden. De stalen buizen kunnen grote krachten en hoge gewichten aan!

Vaak gebruikt voor:

Aluminium

De dikwandige aluminium buizen zijn sterk, maar toch licht van gewicht. Aluminium is bestand tegen alle weersinvloeden en kan binnen en buiten gebruikt worden. In vergelijking met de stalen buis is de aluminium buis minder sterk en minder stijf.

Vaak gebruikt voor:

Zwarte Steigerbuis (staal)

De zwarte stalen steigerbuizen geven uw interieur een stoere maar chique uitstraling. Gebruik het voor tafels, kasten of verlichting en geef uw interieur een boost! Exclusief assortiment voor Nederland en België! Duurzame en krasvaste coating.

Vaak gebruikt voor:

 

Steigerbuizen kopen bij SteigerbuisOnline

Bij ons vindt u het meest uitgebreide assortiment van Nederland. Alle buizen worden gratis voor u op maat gezaagd en voor vaste lage prijzen bij u thuis bezorgd, met lengtes tot 6 meter! Naast de gebruikelijke Stalen steigerbuizezn en Aluminium buizen bieden wij u ook Houten steigerpalen en Zwarte Steigerbuizen! Alles kunt u combineren met het gehele assortiment bijpassende buiskoppelingen.

Advies nodig?

Neem contact op met onze klantenservice.

📱 0174 725 710

SteigerbuisOnline
Vlotlaan 112, 2681 TV Monster

 

 

Voorbeelden van onze inspiratie pagina:

Bekijk het volledige overzicht >