Hoe kunnen wij jou helpen?

Je kunt onderstaande onderwerpen doorzoeken om de informatie te vinden waarnaar je op zoek bent.

 

ICON-Bestellen-en-betalen.png
Bestellen en Betalen
Op welke manieren kan ik betalen?
Betalingen kunnen via Mollie (Ideal, Creditcard enz.), Paypal of Bankbetaling.
Bieden jullie achteraf / gespreid betalen aan?
Ja. Dit kan op verschillende manieren:
Kan ik zonder BTW bestellen via intracommunautaire levering ?
Heeft u een buitenlandse onderneming en wilt u een 0% BTE / intracommunautaire levering? U kunt bij het afronden van de bestelling en/of bij het aanmaken van een account een gelding BTW nummer invoeren. Op het moment dat het BTW nummer correct is wordt de BTW automatisch op 0% gezet. Let op; restitutie van de BTW na het plaatsen van een bestelling is niet mogelijk.
Gratis Zaagservice, hoe werkt dat?
Bij SteigerbuisOnline bestel je eenvoudig je steigerbuizen op maat gezaagd. We bieden je hiervoor onze Gratis Zaagservice.
Bekijk video met uitleg van bestelproces
Hoe zit het met privacy?
SteigerbuisOnline respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken uw gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.   De Privacy Policy voor Bezoekers geldt voor iedereen die een website BRP Online B.V. bezoekt.
1. Beheer
De website staat onder beheer van BRP Online B.V. Gegevens te vinden op o.a. www.steigerbuis...
View all
faq-bezorgen-en-afhalen.png
Bezorgen en Afhalen
Wat zijn de bezorgkosten voor mijn bestelling?
Bij SteigerbuisOnline betaal je altijd vaste tarieven voor het bezorgen van je bestelling. Tarieven worden niet opgeteld, maar er geldt dan het hoogste bedrag. Check de tarieven hieronder.
Wat is de gemiddelde levertijd?
Op dit moment is de gemiddelde levertijd 2-3 werkdagen. Afhankelijk van orderomvang en - samenstelling kan levering wat langer in beslag nemen. We streven immers naar de beste kwaliteit en klanttevredenheid, dus hebben soms wat extra tijd nodig om je bestelling perfect in orde te maken. Is er haast en heb je de spullen sneller nodig? Neem dan contact met ons op zodat we dit kunnen overleggen.
Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
Ja hoor, geen probleem! We maken jouw bestelling dan vaak al dezelfde dag gereed in ons magazijn in Monster. En wil je tijdens het afhalen nog iets toevoegen of aanpassen? Ook dat is doorgaans geen probleem.  Bij het afronden van de bestelling kun je de optie: 'Afhalen in Monster' selecteren. Vanzelfsprekend hoef je verder geen verzend- of andere kosten te betalen.  Zodra de bestelling voor je klaar ligt ontvang je van ons per mail bericht...
Wat is jullie adres in Monster?
SteigerbuisOnline Vlotlaan 112 2681 TV Monster Nederland   Bekijk in Google Maps  
Ik kan de bestelling niet in ontvangst nemen, wat nu?
Mocht je niet aanwezig zijn en/of onze vervoerder kan de zending niet afleveren laat deze een briefje achter met daarop een telefoonnummer en het vrachtnummer. Hiermee kun je direct met onze vervoerder een nieuwe afspraak plannen. Doorgaans vindt de volgende levering plaatst op de eerstvolgende werkdag.
View all
faq-retourneren-en-ruilen.png
Retourneren en Ruilen
Kan ik mijn bestelling nog wijzigen of annuleren?
Heb je besteld en ben je toch nog iets vergeten? Neem dan snel contact met ons op. Bestelling wijzigen
Als je na het plaatsen van de order iets bent vergeten of de order wilt wijzigen, neem dan snel contact met ons op. Bij voorkeur kun je dit doen per e-mail, vermeld hierbij je naam en ordernummer en wat je wilt wijzigen. Zodra de order in ons magazijn in behandeling is genomen kunnen wij de order niet meer voor je wijzigen. Bestelling annuleren
Wil je de...
Kan ik mijn bestelling retourneren?
Ja dat kan, lees hieronder de voorwaarden.
Kan ik artikelen ruilen?
Jazeker, standaard assortimentsartikelen zoals buiskoppelingen kunnen geruild worden. Het ruilen van zakelijke aankopen is in principe niet mogelijk, maar we zoeken graag naar een oplossing, neem hiervoor contact op met ons.  Gebruik ons retourformulier om de spullen terug te sturen. Via onze webshop kun je de nieuwe order plaatsen. Ruilen kan ook op onze locatie in Monster, dit scheelt in ...
Wie betaalt de kosten voor het retour zenden?
De kosten voor het terugsturen van de materialen zijn voor de klant. Indien het een garantie kwestie is uiteraard niet. Er is ook altijd de optie om de materialen op onze locatie in Monster te retourneren of ruilen zonder bijkomende kosten.
Is herroepingsrecht van toepassing op mijn bestelling?
Herroepingsrecht is het recht van de consument om bij koop op afstand binnen 14 dagen te mogen afzien van de aankoop. Bij wettelijk bepaalde uitzonderingen geldt dit recht niet. Bij SteigerbuisOnline gaat het dan om: 1. Op maat gemaakte producten, zoals op maat gezaagde buizen, DIY bouwpakketten en spandoeken. Deze producten kunnen dus niet retour gestuurd worden. 2. Zakelijke aankopen vallen niet onder dit consumentenrecht en zijn uitgesloten van herroepingsrecht en kunnen niet...
View all
faq-producteigenschappen.jpg
Producteigenschappen
Wat betekent Gegalvaniseerd / Verzinkt?
Galvaniseren / Thermisch verzinken is een procedé waarbij een beschermende zinklaag wordt aangebracht op staal of ijzer om het tegen roest te beschermen.    Onze buizen zijn verzinkt volgens kwaliteitsnorm: EN-10255-L Thermisch verzinkt  
Wat kost een steigerbuis per meter?
De meterprijs van een steigerbuis is afhankelijk van de diameter, kleur en serie. Een steigerbuis kost tussen de 4,00 en 18,00 EUR per meter. Check de productpagina's van de betreffende buis om jouw prijs op maat te zien.
Wat is de maximale lengte van de buis?
Check hier alle info over de maximale lengtes van onze buizen.
Leverbaar tot 6000 mm (6 meter):
Staal Verzinkt Rond / Staal Verzinkt Vierkant / Aluminium Rond / Aluminium Zwart Rond
Leverbaar tot 3000 mm (3 meter):
Staal Zwart Rond / Staal Zwart Vierkant
Ps. De minimale lengte waar wij de buizen op kunne zagen is 50 mm (5cm)
Wat is het gewicht van de steigerbuizen?
Check via onderstaande link alle info over de gewichten van onze buizen. Waardes gegeven in Kg per strekkende meter
Bekijk hier de wanddiktes van onze steigerbuizen.
Wat is de wanddikte van de buis?
Check via onderstaande link alle info over de wanddiktes van onze buizen. Waardes gegeven in mm.
Bekijk hier de wanddiktes van onze steigerbuizen.
Zijn de zwarte steigerbuizen kras- en stootbestendig?
Jazeker! De gebruikte coating op de steigerbuis zwart is zeer duurzaam en is geschikt voor o.a. kledingrekken, kapstokken en gordijnroedes.
Wat is het verschil tussen RVS 304 en 316?
De RVS buis is leverbaar in 304 (binnenkwaliteit) en 316 (buitenkwaliteit). Het verschil tussen 304 en 316 zit in de samenstelling. RVS 316 bevat 2% molybdeen, waardoor het materiaal beter bestand is tegen spleet- en spanningscorrosie en putcorrosie. Voor buitentoepassingen of toepassingen waar het materiaal in contact kan komen met chloren of andere zuren bevelen wij RVS 316 aan. Zeker ook bij gebruik bij een zwembad of in de buurt van de zee. In bepaalde gevallen kan 304 ook buiten gebruikt ...
Kan de steigerbuis worden gebogen?
Wij bieden deze optie niet aan. Voornamelijk omdat de meeste buizen niet geschikt zijn om gebogen/gewalst te worden omdat de coating of oppervlakte behandeling dan kan beschadigen.
Welke maat inbussleutel heb ik nodig?
Voor RVS Exclusive 30.0
4 mm Voor RVS koppelingen 28.0 / 42.4
5 mm Voor Stalen koppelingen 21.3
5 mm Voor Stalen koppelingen 26.9 en 33.7
1/4” Voor Stalen koppelingen 42.4 / 48.3 en 60.3
8 mm
Welke maat draad zit er in de koppelingen?
Voor koppelingen 21.3
Engels G 1/8” BSP Voor koppelingen 26.9 en 33.7
Engels G 1/4” BSP Voor koppelingen 42.4 / 48.3 / 60.3 / 40x40
Engels G 3/8” 19 BSP
View all
faq-maatvoering_1.jpg
Vragen over maatvoering
Zijn de genoemde maten binnen- of buitendiameters?
Alle genoemde waardes bij de buizen, zoals 48.3mm, zijn buitendiameters
Hoe ver gaat de buis in de koppeling?
Dit is afhankelijk per tupe koppeling en diameter, Gemiddeld gaat de buis sowieso 20 a 30 millimeter in de koppeling. In de technische documentatie vindt u ook vele afmetingen en afstanden. Voor de meeste koppelingen geldt dat ze in de buis gaat totdat ze de andere buis weer raken, zoals hieronder te zien. In praktijk betekent dit dat er eenmaal de buisdiameter bij komt in de breedte, hoogte of diepte.
Buis tussen twee muren, hoe bereken ik de lengte?
Je bepaalt de lengte van de buis / roede door van de exacte maat tussen de muren 20 tot 30 mm af te trekken. Deze marge heeft u nodig voor de voetplaten. Gebruik deze methode voor het uitrekenen van gordijnroedes en kledingroedes.    Let op: bij de DIY bouwpakketten en in onze 3D Design Tool wordt deze aftrek automatisch berekend, daar hoef je dus zelf niets te doen. 
Hoe bereken is de maat van een spandoek of frame?
Hier vind je twee duidelijke schema's waarmee je de maat van het spandoek en/of frame kunt berekenen.  
Passen de buizen in elkaar?
Hieronder vind je drie tabellen met daarin weergegeven welke buizen in elkaar passen en welke niet. Dit is onderverdeeld in ‘staal in staal’, ‘aluminium in staal’ en ‘aluminium in aluminium‘. Let op; waardes zijn indicaties en kunnen variëren door toleranties in de wanddikte en galvanisatie.  Let op; er kunnen geen rechten aan deze gegevens ontleend worden.
View all
faq-steigerbuisonline.jpg
Over SteigerbuisOnline
Hoe kan ik jullie bereiken?
Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 08:30 en 16:00 uur. Onze medewerkers zijn ook buiten deze tijden goed bereikbaar via e-mail.
  WhatsApp Tel: +31 (0)174 725 710
Nederland: [email protected]
België:  [email protected]
Wat is jullie adres in Monster?
SteigerbuisOnline Vlotlaan 112 2681 TV Monster Nederland   Bekijk in Google Maps  
Waar kan ik terecht met mijn klacht?
Heb je een klacht over onze producten of over onze dienstverlening? Vriendelijk verzoeken wij je om uw klacht via de e-mail ons door te geven. Onze medewerkers zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. Bemiddeling Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar SteigerbuisOnline bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende...
Welk bankrekeningnummer kan ik gebruiken?
IBAN
NL60 RABO 0145 9836 84
t.n.v. SteigerbuisOnline   BIC
RABONL2U
Wat zijn jullie bedrijfsgegevens?
Handelsnaam
SteigerbuisOnline Statutaire naam
BRP Online B.V. Vestigingsadres
Vlotlaan 112, 2681 TV Monster, Nederland KvK
59656778 BTW
NL853591404B01 Algemene Voorwaarden (consumenten)  
View all
diy__kapstok_bradford_269_zwart_wand.jpg
Bouwpakketten / DIY
Wat ontvang ik precies als ik een bouwpakket bestel?
Onze bouwpakketten bevatten alle buiskoppelingen én op maat gezaagde buizen welke nodig zijn om de getoonde constructie te kunnen maken. We leveren standaard een passende inbussleutel mee, meer heb je niet nodig! Zaken als hout, schroeven of inbus afdekdopjes zijn geen standaard onderdelen van de pakketten.  
Worden de schroeven/pluggen meegeleverd?
Standaard bevatten de bouwpakketten geen schroeven en of pluggen voor bevestiging aan muur, plafond of vloer. Deze kun je los bijbestellen via de webshop. De bijpassende materialen worden doorgaans weergegeven onderaan de betreffende productpagina. 
Welke schroeven kan ik het beste gebruiken?
Welke schroef het beste past hangt af van de toepassing. Sowieso tref je de best passende schroeven onderaan de productpagina. Hieronder kort de eigenschappen per type schroef: ZWARTE SCHROEF 4.5X30 MET RING
Deze kleinere schroeven worden doorgaans gebruikt om houten planken of tafelbladen te bevestigen aan de constructie. Vaak via de bevestigingsringen. ZWARTE SCHROEF 5X50 - (8 ST.)
Gebruikt om voetplaten te bevestigen in vloer, muur of plafond. In geval...
Ontvang ik ook een bouwtekening?
Onze bouwpakketten komen in principe zonder werktekening. Waarom dat is? Omdat wij weten dat onze klanten toppers zijn op het gebied van klussen! Maar ook omdat de constructies doorgaans logisch in elkaar steken én omdat je altijd nog het 3D model op de website kunt raadplegen. Je kunt deze draaien en inzoomen voor een perfect beeld van de constructie. Kom je er toch niet uit? Geen probleem, onze specialisten zitten voor je klaar om je op weg te helpen.
Waarom zijn de stalen zwarte roedes / leuningen maximaal 3 meter?
Onze zwarte stalen buizen zijn maximaal 3 meter. Onze standaard bouwpakketten zijn hierdoor vaak niet langer/breder te bestellen. Er zijn echter wel mogelijkheden om de roedes e.d. te verlengen middels bijvoorbeeld een Lang T-stuk. Onze Zwarte Aluminium Buizen zijn wel tot 6 meter leverbaar. Bij de DIY pakketten gaan ze meestal tot 4 meter voor trapleuningen en gordijnroedes. 
Mag ik mijn DIY bouwpakket retourneren?
Helaas is dat niet mogelijk. Omdat al onze DIY bouwpakketten maatwerk zijn worden deze uitgesloten van het herroepingsrecht. Wij produceren elke bestelling naar de specifieke afmetingen van de klant.
View all
t-prodotto-01-angolo.jpg
Playwood
Waar worden de Playwood connectors gemaakt?
De connectors worden volledig vervaardigd in Italië en zijn gemaakt van een een onverwoestbare combinatie van kunststof en glasvezel.
View all