Tafel maken van Steigerbuis (TIP)

Zelf een (eet)tafel maken met steigerbuizen

Op zoek naar iets anders dan een standaard tafel en ben je een beetje handig? Denk dan eens aan de vele mogelijkheden die je hebt met steigerbuizen. Een steigerbuis (eet)tafel gaat namelijk al een paar jaar mee in de interieurtrends en ook voor komende jaren is een steigerbuis tafel een echte must-have voor de steigerbuis en steigerhout liefhebbers!

Het werken met buizen geeft je ongekende mogelijkheden qua uitvoeringen en afmetingen. Zo is een tafel van 3 meter geen enkel probleem.

Inspiratie Direct bestellen Contact

Hoe werkt het systeem?

Werken met steigerbuizen is naast heel leuk ook heel eenvoudig. De buiskoppelingen worden met een inbusbout vastgeklemd aan de buis. Zo ontstaat een zeer sterke verbinding, maar kun je indien nodig de constructie eenvoudig demonteren en/of aanpassen. Door het ruime aanbod aan types en diameters kun je eigenlijk elk project realiseren.

De buizen zijn leverbaar in staal, zwart (staal), aluminium, vierkant (staal) en RVS. Dus welke toepassing je ook hebt, wij hebben de geschikte buis én zagen deze gratis voor je op maat. Je hebt dus alleen een inbussleutel nodig voor de montage.

Bestelling & Levering

Via de webshop bestel je eenvoudig alle benodigde materialen en buizen op maat en reken je veilig af via Mollie. De bestelling wordt vervolgens snel en betrouwbaar geleverd tot aan de deur. Wij leveren de buizen tot een lengte van 6 meter en bij de zwarte buis tot en met 3 meter! Gemiddeld kunnen wij al binnen twee werkdagen de bestelling bij je afleveren.

Wil je meer informatie over bestellen, betaalmogelijkheden of verzending; in ons HelpCenter vind je de meest gestelde vragen. Veel succes met je project.

Shop direct online - DIY Tafel meubelpaketten

 

Inspiratie

Hiernaast zie je voorbeelden van vergelijkbare constructies. Bekijk ze en doe er je voordeel mee! Bij elke foto vermelden we voor je welke serie buizen en koppelingen er gebruikt zijn.

Zie je iets moois maar weet je niet helemaal waar je moet beginnen? Geen probleem, onze specialisten zitten voor je klaar. Je kunt je vraag stellen per chat, mail of telefoon. Of kom langs in onze showroom voor persoonlijk advies. Succes met je project.


  Bekijk complete inspiratiepagina

 

Industriële eettafel

De belangrijkste tafel in het huis is voor veel huishoudens toch echt de eettafel. Steigerbuis vormt de basis van een modieuze eettafel die je zelf perfect kan ontwerpen met de juiste steigerbuizen en steigerhout. De keuken is in veel huishoudens de belangrijkste ruimte en samenkomt om te eten. Breng deze gezelligheid en warmte ook mee naar de eettafel. We horen je al denken: “Kan ik voor elke eettafel steigerbuis gebruiken?” Het antwoord is absoluut ja! Steigerbuizen kun je namelijk met veel houtsoorten maar ook met harde kunststoffen combineren om uw droomtafel te maken.

Omdat steigerhout en steigerbuis tafels tegenwoordig zo populair zijn is er online veel inspiratie te vinden om jouw eigen creatie te maken. Denk bijvoorbeeld aan een steigerbuis tafel voor buiten op je terras, als salontafel of eettafel op wieltjes. Dat is ook gelijk een van de vele voordelen van een steigerbuis tafel: je kan de tafel zowel binnen als buiten gebruiken. Steigerhout en steigerbuizen zijn namelijk zeer milieuvriendelijk en hebben nagenoeg geen onderhoud nodig. Natuurlijk kun je er over nadenken om jouw steigerhout te behandelen met een beits om de kleuren levendig te houden. Maar of de steigerhout tafel nu binnen of buiten staat: het kan allebei!

Onderstel van een tafel maken

Wanneer je eenmaal hebt besloten welke tafel je gaat maken moet je natuurlijk goed nadenken over het onderstel. Hoe kun je het beste een onderstel tafel maken? Allereerst maak je de keuze in de kleur van het onderstel. Ga je voor zwarte, stalen of goudkleurige steigerbuizen? Wil je liever ronde of vierkante steigerbuis koppelingen? Dit zijn de details die uiteindelijk de tafel een unieke look geven.

Maar wat dacht je van het totaal aantal buizen in het onderstel van je tafel. Ga je voor een rechte opstelling met slechts één steigerbuis in het midden of laat je de steigerbuizen kruisen voor een dwars effect of misschien heb je zelfs wel twee lagen onderstel in gedachten?

Heb je een heel goed idee maar nog wel hulp nodig bij het kiezen van de juiste steigerbuizen? Neem dan zeker even contact met ons op, we helpen je graag jouw tafel te realiseren.

Steigerbuis online kopen? Kies voor SteigerbuisOnline!